Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Adománytaxi Adománytaxi Adománytaxi Adománytaxi Adománytaxi

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Adománytaxi

 

Az Adománytaxi ötletét a 2015-ös menekültválság során tapasztalt humanitárius krízis szülte, amikor a segítő tömeg támogatása rávilágított, mekkora potenciál lakozik a budapesti lakosságban. Ez a felismerés inspirálta azt a szándékot, amely a főváros kiaknázatlan erőforrásait és az ott felhalmozott felesleget kívánja összekötni az ország legelmaradottabb kistelepüléseinek szükségleteivel.

Házhoz menve az emberekhez feleslegessé vált értékeikért, az Adománytaxi hatékonyan tudja ösztönözni az adományozót a társadalmi felelősségvállalásra. A név ellenére az Adománytaxi több, mint segély szervezet; a támogatói és támogatott részről is számtalan önkéntest von be a munkájába, lehetőséget teremtve különböző hátterű emberek találkozására és a valódi párbeszédre.
Az Adománytaxi eddig 600 háztartás felajánlásait szállította el 36 település, 7000 rászorulójának összesen 240 önkéntes bevonásával.
Az Adománytaxi egy szolidárisabb, együttműködőbb és megértésen alapuló társadalomért dolgozik, amely aktív szerepvállalásával járul hozzá egy fenntarthatóbb környezet kialakításához és a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

 

Videó

 

A projektben résztvevő csapat:

Horn Tamás – alapító, az alapítvány kuratóriumának elnöke, a szervezet vezetője

Bass László – kuratóriumi tag

dr. Bodnár Zoltán – kuratóriumi tag

Karczubné Fodor Krisztina – önkéntes koordinátor

Mátrai Ildikó – adomány koordinátor

Cernov Mircea – szakmai mentor

 

www.adomanytaxi.hu

facebook Adománytaxi

 

A projektet jelölő kurátor: Andrew Hefler

“Egy egyszerű ötletből született, és az egyik legérzékenyebb, nagyvonalúbb szolgáltatáshoz vezetett. Elegáns módja annak, hogy újra hasznossá váljanak a fogyasztói társadalom által számkivetetté vált tárgyak és méltóbb helyeket találjanak. Egyszerűen bátorítja az embereket, hogy csatlakozzanak, gyűjtsenek és adományozzanak!”