Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Arany-Michels Tímea református lelkész Arany-Michels Tímea református lelkész Arany-Michels Tímea református lelkész Arany-Michels Tímea református lelkész Arany-Michels Tímea református lelkész

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Arany-Michels Tímea református lelkész

 

“2008-ban a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen szereztem református teológus-lelkész diplomát. Időközben 2007-től a Tiszántúli Református Egyházkerület titkárságán kezdtem el dolgozni. Egészen 2016-ig tevékenykedtem itt. Munkám során az egyház működésének, intézményeinek több területére is ráláttam. 2015-ben arra éreztem indíttatást, hogy elvégezzem a hittanár-nevelő szakot, melyet 2017-ben fejeztem be.

2016-ban férjemmel Selyebre költöztünk, mivel felkérést kaptunk Cigánymisszió végzésére. Ide költözésünk után felajánlottak egy állást a helyi Görögkatolikus Általános Iskolában, ahol jelenleg is dolgozom, mint tanító.

Munkám és szolgálatom során nem a sajnálat vezérel, hiszen 10 éve epilepsziás vagyok, így nagyon jól tudom, hogy a sajnálat nem segít. Viszont az odafigyelés, a szeretet, egy ölelés, egy mosoly annál többre képes. Nem hangos szóval, hanem halk, szelíd hangon lehet eljutni a másik lelkéhez, a gyermek lelkéhez. Az iskolai munka mellet, vállalunk korrepetálást, szívesen elmegyünk a családokhoz, ha kérnek, vagy ha úgy érezzük jót tenne egy látogatás. Cigány gyermekek és családok között szolgálok, dolgozom, s arra jöttem rá, hogy minél többet adok magamból, annál több és nagyobb szeretetet kapok vissza. Nem sajnálok, hanem szeretek, s szeretettel próbálok másokat segíteni, felemelni, példát mutatni.”

 

 

Jelölő kurátor: Varga Judit

“Arany Tímea református lelkész. Tiszavasváriban ismertem meg és megdöbbentett az a szeretet, és tisztelet amit a közösségben éreznek iránta. Mint megtudtam, lelkésszé avatását egy egész város ünnepelte. 9 évet dolgozott a debreceni lelkész hivatalban segédlelkészként, 3 éve pedig Miskolc mellett teljesít szolgálatot: roma kisgyerekeket zárkóztat fel. Timi őszinte küldetésének érzi, hogy az Istenhit ne egy a hétköznapoktól távoli, elérhetetlen dolog, hanem a mindennapok része lehessen. Hiteles ember.  Ahogyan ő közvetít, az mégis, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, megtanította hinni  azt a több száz gyereket, akikkel az elmúlt évekbe foglalkozott. Az ő Istenbe vetett hite és ereje úgy ragad rá egy tanítványára, hogy az a saját erejére döbben rá, és arra, hogy számára mi a fontos.  Tanítványai a mai napig visszajárnak hozzá. Számomra ő egy erős nő, aki az emberek mindennapjait erősíti. Ő ott segít, ahol észre sem vesszük. Ő számomra a hétköznapok hőse.”