Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

ArtMan Egyesület ArtMan Egyesület ArtMan Egyesület ArtMan Egyesület ArtMan Egyesület

On 12, Dec 2017 | In | By superchannel

ArtMan Egyesület

 

Missziónk: „Közös ALKOTÓI TÉR létrehozása – a TÁNC és a terápia eszközeivel – ÉRTÉKEINK és sérüléseink mentén – az ELFOGADÓBB társadalomért.”

A 12 éves ArtMan Egyesület oktatási, művészeti és terápiás programokon keresztül sérült és ép emberek számára nyitja meg a fejlődés, önismeret és tánc lehetőségét. Ez egyben az egyetlen olyan alkotó közösség hazánkban, ahol sérült és ép előadók egyenrangú partnerekként hoznak létre kortárs mozgásszínházi előadásokat. Hisszük, hogy a befogadóbb társadalommá váláshoz az „akadálymentesítésre a lelkekben is szükség van”.

 

A projektben résztvevők listája:

Barkó Tamás, Bóta Ildikó, Mészöly Andrea, Dobay Júlia, Farkas Dorka, Gál Eszter, Gyulavári Ágnes, Jobbágy Bernadett, Kálmán Ferenc, Kopeczny Kata, Petri Gábor, Tóth Károly

 

www.artman.hu

facebook artman

 

A projektet jelölő kurátor: Szűcs Péter

Utazás közben, közös beszélt nyelv ismerete nélkül fedeztem fel a zenén túli kapcsolódás lehetőségét, tapasztaltam, hogy az a nevetés, az ölelés, az érintés és a tánc minden kultúra, közösség között híd lehet. Olyan kapocs, ami mélyen zsigeri, emberi és nem kell hozzá semmilyen végzettség vagy pénzen megvehető eszköz. Szalóki Ági énekesnő barátom ajánlotta először nekem az Artman-t amikor egy a közösségi élményről és a nyitottságról szóló beszélgetésben valami hasonlót kerestem itthon. Az ARTMAN MOZGÁSTERÁPIÁS KÖZHASZNÚ EGYESÜLET missziója:  „Közös ALKOTÓI TÉR létrehozása – a TÁNC és a terápia eszközeivel – ÉRTÉKEINK és sérüléseink mentén – az ELFOGADÓBB társadalomért.”