Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Chez Dodo macaron manufaktúra Chez Dodo macaron manufaktúra Chez Dodo macaron manufaktúra Chez Dodo macaron manufaktúra Chez Dodo macaron manufaktúra

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Chez Dodo macaron manufaktúra

 

A Chez Dodo története igazi tündérmese, Dodo, azaz Szalai Dóri, miután pár éve teljesen levette a lábáról ez a kacifántos édesség, elhatározta, hogy ő szeretné készíteni Budapest legizgalmasabb macaronjait. Az apró és finom trükkökért egészen Párizsig zarándokolt és rengeteg izgalmas tervezés és kemény munka után 2014-ben nyitott meg a Chez Dodo a Bazilika szomszédságában. A Chez Dodo meseszerű arculata Laki Eszter munkája, a kézzel festett akvarell kolibrik mára a bolt legfontosabb szimbólumává váltak és visszaköszönnek minden aprócska részleten.

A macaronok a bolt kirakatában készülnek, így a vendégek és kíváncsiskodók is láthatják ezt a csodaszép folyamatot. Dodo a világ egyik legfinomabb csokoládéjának, a Valrhonának különböző árnyalatait és aktuális ihlete szerint friss gyümölcsöt, izgalmas fűszereket vagy éppen szarvasgombát vagy piemonte-i mogyorót kever.

A Chez Dodo rendszeresen vesz részt izgalmas projekteken, a divathét alkalmából a tervezők munkáit jelenítette meg dobozain, de együttműködött már a Mosoly- és az Autistic Art alapítvánnyal is, idén karácsonykor pedig egy Kis herceges kollekcióval lepte meg vendégeit.

Dodo a saját történetével rendszeresen inspirálja a fiatalokat és arra biztatja őket, hogy merjenek belevágni álmaik megvalósításába.

 

Videó

 

A projektben résztvevő személyek:

Szalai Dóra, tulajdonos, kreatív vezető

Váry Péter, tulajdonos, ügyvezető

Szalai Kata, stratégia és marketing

Laki Eszter, grafikus

Hitka András és Szegő Gábor, belsőépítészek

Glódi Balázs, fotós

 

facebook Chez Dodo

 

A projektet jelölő kurátor: Takács Ákos

“Azért jelöltem a Chez Dodo projektet mert inspiráló és iránymutató a története. Nagyon jó példa lehet szerintem minden fiatal számára, ahogy Szalai Dóri egy napon gondolt egyet, felhagyott mindennel, amiben nem lelte örömét, megtalálta amit szeret, Franciaországig ment, hogy megtanulja a macaron készítést, majd hazajött és megnyitotta álmai macaronozóját, amit a mai napig szívvel és lélekkel irányít és ennek köszönhetően mindezt sikeresen.”