Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

CollMot CollMot CollMot CollMot CollMot

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

CollMot

 

A CollMot Kft. európa piacvezető drón show szolgáltató cége. Lélegzetelállító kültéri drónos látványbemutatóink innovatív összetevői közt szerepelne 3D animált drón szobrok, drónról indított tűzijátékok, színes drón festmények és valós idejű ember-robot interakción alapuló showműsoraink.

Cégünket 2015-ben alapítottuk Budapesten, egyedi élő showműsoraink azóta eljutottak a világ számos szegletébe (FINA vizes világbajnokság megnyitója és Sziget Fesztivál Budapesten, Shanghai Interaktív Színházi Fesztivál Kínában, Andersen fesztivál Dániában).

 

Tulajdonosok:

Nepusz Tamás

Somorjai Gergő

Vásárhelyi Gábor

Vicsek András

 

 

www.collmot.com

facebook CollMot

 

A projektet jelölő kurátor: Liptay Gabriella

“Jó néhány éve figyelem és keresem a technológia és művészet közös metszetét. Ennek nyomán a linzi Ars-Electronica gondolatiságát láttam megjelenni egy hazai csapat – a CollMot Entertainment – munkájában. Eleinte a Sziget fesztiválon, később a FINA megnyitón, majd az augusztus 20-i ünnepségeken jelentek meg a “táncoló drónok”, amelyek oly speciális élményt és összhatást adnak, hogy már a látványvilág is lenyűgöző, De különösen az, ha tudjuk a mögötte megjelenő technológiát is. Újabban – e különleges módszerekkel mozgatott animációk – mint “égfestés” és hasonlók is jellemzik munkájukat, amelyet tehát nem csak az esztétikum , de a kísérletezőkedv, a soha nem látott különlegesség erejével is hatnak.”

 

*Fotó kredit: Manfred H. Vogel, Bézsenyi Zsolt