Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Brand Projekt Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Brand Projekt Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Brand Projekt Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Brand Projekt Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Brand Projekt

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Brand Projekt

 

Debrecen fő célja 2023-ban, mint kulturális főváros a tehetségek és az érdeklődők városba vonzása lesz. Működése a mágneséhez hasonlítható a legjobban – úgy vonzza magához a közönséget értékeivel és programjaival, ahogy a mágnes vonzza magához a fém részecskéket. Ez a gondolat képezi a koncepció alapját, egy egyszerű ötlet, ami mindenki számára érthető, könnyen megjegyezhető és képes egy emblematikus, izgalmas és sokféleképpen használható vizuális rendszert létrehozni. Ebből a gondolatból ered a brand mottója is: Debrecen vonzza a Kultúrát.

Az arculathoz egy erős, karakteres és könnyen olvasható egyedi betűtípus is készült, a Debrecen Sans. A betűtípus ingyenes, bárki számára hozzáférhető lesz, hogy a szervezők és résztvevők is aktívan a használhassák a kulturális év során.

 

Videó

 

Projekt tervezői:

Classmate Studio

Ács Attila, Fölföldi Fruzsina,

Kiss József Gergely, Köves Lili

 

www.classmatestudio.com

www.behance.net/studioclassmate

www.instagram.com/studioclassmate

www.facebook.com/studioclassmate

 

Projektet jelölő kurátor: Super Channel

“A Classmate Studio munkája nyerte a Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa arculattervezési pályázatot. A négy főből álló grafikus csapat pályaműve már önmagában is figyelemreméltó számunkra az erős koncepcionális gondolata, frissessége és radikális formavilága miatt, a külön erre a célra tervezett Debrecen Sans betűtípust pedig egyszerre találjuk letisztultnak és karakteresnek. A Kiss József Gergely nevével fémjelzett Classmate Studio munkáit érdemes nyomon követni a Classmate Studio Behance oldalán.”