Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

EdelHolz EdelHolz EdelHolz EdelHolz EdelHolz

On 20, Dec 2017 | In | By superchannel

EdelHolz

 

Történet:

Több mint negyed évszázada annak, hogy az Európában egyedülálló magyar tölgyfakincs életre hívta tradicionális tölgyfa feldolgozó üzemünket. Ma már a 3. generáció dolgozik nap mint nap termékeink fejlesztésén és a cég folyamatos fejlődésén. A szorgos munkának köszönhetően elértük, hogy ma már csak és kizárólag magas minőségű prémium fapadlók gyártásával foglalkozunk.

A cég:

100%-ban magyar tulajdonú vállalkozásunk az Őrség kapujában Zalalövőn helyezkedik el. 6,9 hektáron 190 fő munkavállalóval évente 13.000 m3 csak és kizárólag Magyarországon termelt tölgyfa feldolgozásával 200.000 m2 EDELHOLZ fapadlót gyártunk.

Tradíció:

Gyártásunkban ötvözzük a modern technológiát mesterembereink több évtizedes tapasztalatával. Ők közvetítik a tradíció és a múlt értékeit. A tölgyfa 120 éves múltja mellett, asztalosaink saját történetei is megelevenednek padlóinkon, ezáltal lesz minden egyes kézzel készült darab egyedi és utánozhatatlan!

Fenntarthatóság:

Gyártóként fontos hangsúlyoznunk vevőink számára, hogy az EDELHOLZ padlók gyártása során a környezettudatosság elvét érvényesítjük. Az FSC rendszer bevezetésével csatlakoztunk a nemzetközileg elismert Erdőgondnoksági Tanács által meghatározott legfőbb célhoz, hogy elősegítsük a világon felelős és fenntartható erdőgazdálkodást és erdőművelést. Alapanyagainkat a fenntarthatóságot előtérbe helyező erdőgazdaságoktól szerezzük be, hogy unokáink is megismerhessék az erdők gazdag élővilágát és sajátos, nem mindennapi hangulatát.

 

Videó

www.edelholz.hu

 

 

A projektet jelölő kurátor: Trellay Levente

“Kulcsszó a fenntarthatóság. Az emberiség nagy kihívások elé néz az elkövetkező évtizedekben. Teljesen újra kell értelmeznie a létezésének alapjait. Az egyik ilyen paradigma, az egyén “gazdagodása” helyett, a közösség “gazdálkodása” kell, hogy legyen. A bolygónk adta javakat nem lehet önös érdekből csak úgy egyszeriben kiaknázni és a végén továbbállni. Az EdelHolz egy azon hazai cégek közül, akinek fontos a természet bioritmusa. Ezért gyártási struktúrájukat is ehhez igazítva alakították ki, így biztosítva a fenntarthatóságot vagyis a jövőjét annak, hogy pár évtized múlva már ne csak a gyár épülete álljon, de a tölgyerdők is.”