Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

EJTECH EJTECH EJTECH EJTECH EJTECH

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

EJTECH

 

Az Esteban de la Torre  és Kárpáti Judit Eszter  által alapított, hazai és nemzetközi színtéren egyaránt működő EJTECH technológiai és művészeti laboratórium fókuszában az új matériák, az experimentális interakciók felfedezése és a techno-spiritualizmus áll. Interaktív installációikban a hang és az anyag összekapcsolhatóságát kutatják, az ember és a technika kölcsönhatásaival kísérleteznek. Alternatív felületeket, okos textileket vagy éppen érintésreagens kristályokat hoznak létre, amelyek új befogadói dimenziókat nyitnak meg a hangok, a vizualitás és a tapintás összekapcsolásával.

Az EJTECH számos kiállításon vett részt nagy sikerrel, többek között a tokiói YouFab-en, Japan, az izralei Design Museum Holonban,  a Műcsarnokban Budapesten, a prágai ExPoston illetve a Brooklyn’s Industry City kiállításán a New York Design Week során, de dolgoztak már a Dior, au MIA és Blade Runner 2094 produkció számára is.

 

Interjú : https://www.youtube.com/watch?v=0IARdMt4HZs

Projekt teaser: https://www.youtube.com/watch?v=cqBUHSF5tlE

 

vimeo EJTECH

facebook EJTECH

Instagram

 

 

Projektek:

http://ejtechnology.net/

soft sound : https://soft8sound.tumblr.com/

crystals : http://amorphousallotropes.tumblr.com/

 

 

A projektet jelölő kurátor: Trellay Levente

“Az Ejtech két designer álomszerű világának leképzése. Az alkotók egy olyan úton indultak el, ami a jövő egy lehetséges szegletébe vezet és onnan tovább. Munkáik nagy többsége egyfajta technológiai kísérlet, ami ötvözi a textil designt az audió-vizuális művészettel. Ezáltal létrehoztak egy új “dimenzió kaput”, amin belépve egészen interaktív csodákban részesülhetünk. Az ő művészetükben a technológia rejtélyeinek ténylegesen pozitív felfedése zajlik. Minden egyes megmutatkozásuk valami újat hoz. Szemlátomást nyitottak az új gondolatokra, a fejlődésre. Ez a progresszivitás testet ölt munkáikban. Ebből fakadóan nagy nemzetközi érdeklődés övezi őket, számos országban volt már kiállításuk, Mexikótól egészen Lengyelországig.”