Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Flesch Andrea jelmeztervező Flesch Andrea jelmeztervező Flesch Andrea jelmeztervező Flesch Andrea jelmeztervező Flesch Andrea jelmeztervező

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Flesch Andrea jelmeztervező

 

Flesch Andrea 45 nemzetközi és magyar filmben működött közre jelmeztervezőként. Az évek során olyan elismert rendezőkkel dolgozott együtt, mint Peter Greenaway (The Tulse Lupper Suitcases), Peter Strickland (The Duke of Burgundy), Brady Corbet (The Childhood of a Leader), Wash Westmoreland (Colette), Till Attila (Tiszta szívvel) és Gárdos Éva (Budapest Noir).

Munkáit a British Independent Film Awards (BIFA), a Magyar Filmdíj, a Satellite Awards, a Seattle Film Critics Awards, a Canadian Screen Awards, valamint az International Online Cinema Awards a legjobb jelmeztervezőnek járó díjra jelölte.

 

www.andreaflesch.com

 

Jelölő kurátor: Judit Varga

“Flesch Andreával a pályafutásom kezdetén találkoztam. Andrea azóta, 17 éve, ugyan azt a szakmai-és emberi értékrendszert képviseli, amit példaértékűnek tartok. Kifinomult ízlése, profizmusa és töretlen lelkesedése párosul eleganciával és emberséggel. Több évtizede tervez jelmezeket nemzetközi és magyar produkciókhoz. A minőség, ahogy dolgozik egészen egyedülálló. Idén a Colette (rendező: Wash Westmoreland) jelmeztervezésért nemzetközi szaklapok szerint esélyes az Oscar Díjra. Számos nemzetközi filmet tudhat maga mögött, és olyan kiváló rendezőkkel dolgozott együtt mint például Peter Greenaway. Mindemellett anyaként is felnézek rá.”

 

*Portré fotó kredit: @Marie Claire “A munkám a szenvedélyem”