Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

GLOVEYE GLOVEYE GLOVEYE GLOVEYE GLOVEYE GLOVEYE

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

GLOVEYE

 

Az olvasás képessége ajándék.
A világon jelenleg több mint 250 millió látássérült ember él, akik számára ez az ajándék elérhetetlen, mivel a legtöbb könyv kizárólag nyomtatott formában érhető el.
A GlovEye egy speciális eszköz, melynek segítségével a vak és gyengénlátó emberek bármilyen nyomtatott szöveget Braille-írásként érzékelhetnek. A kesztyűben egy Braille-cella található a mutatóujj alatt, így az ujjbegyünkkel bármilyen karaktert azonnal el tudunk olvasni. A cella Bluetooth-szal kapcsolódik az olvasóapplikációnkhoz, amely bármilyen okoseszközön futtatható, amely rendelkezik kamerával. Ehhez az applikáció a Microsoft mesterséges intelligencia technológiáját használja fel, amely szkennelés után bármilyen betűt képes felismerni.
Emellett a GlovEye rendelkezik tanító funkcióval is: amikor a felhasználó elolvas egy karakter, az applikáció -beállítás szerint- felolvassa azt hangosan.
Hisszük, hogy semmi sem helyettesítheti az olvasás jótékony hatásait. Kevin Carrey, a World Braille Council elnöke szerint “Más formátumok, mint például a hangoskönyvek, amelyek rendszerint olcsóbbak, mint a Braille, nem helyettesítik azt, és újabb és kedvezőbb árú Braille-kijelzők fogják támogatni a Braille-írásképeséget a jövőben”. A kutatások szintén azt mutatják, hogy az életben vet sikeresség korrelál az Braille-írás ismeretével. Azok, akik ismerik, magasabban képzettek, nagyobb arányban dolgoznak, és magasabb jövedelemre tesznek szert. A GlovEye-jal egy kicsit, hordozható és megfizethető megoldást kínáunk a Braille olvasására és megtanulására.
A fejlesztés során több mint 100 vak ember segítette munkánkat visszajelzéseivel, aminek köszönhetűen szép sikereket értünk olyan versenyeken, mint a Microsoft Imagine Cupja, ahol a seattlei döntőig jutottunk, vagy a Chivas Venture verseny, ahol az amszterdami fináléig meneteltünk. Mindezek mellett a csapat megkapta az “Év fiatal vállalkozója” díjat is Berlinben, most pedig készülünk piacra lépni, hogy hozzásegíthessük a vak és gyengénlátó embereket egy függetlenebb és teljesebb élethez.

 

Csapat:

Fülöp Ádám

Balogh Mihály

Csathó Ábel

 

www.gloveye.com

facebook GLOVEYE

 

 

A projektet jelölő kurátor: Böszörményi-Nagy Gergely

“A Design Terminal mentorprogramjának egyik legújabb felfedezettje. A srácok olyan kesztyű kifejlesztésén dolgoznak, mellyel a vakok és gyengén látók számára is kitapinthatóvá válik a nyomtatott szöveg, ezáltal nekik is elérhető lehet a könyvek világa, az olvasás élménye. A világhódító úton még sok feladat vár a csapatra, de a GlovEye remek évet zár: novemberben Berlinben, decemberben Londonban is bemutatkozhatott a magyar találmány. Mindenféle hírverést, jó szót, bátorítást maximálisan megérdemelnek.”