Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Három Holló Három Holló Három Holló Három Holló Három Holló

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Három Holló

 

A Három Holló csendes kávéháza az egykori Eckermann Kávéházak hagyományait követve márványasztalokkal, Thonet székekkel, jó kávéval, finomságokkal, nyomdafriss újságokkal, folyóiratokkal és könyvekkel várja vendégeit.

Célja, hogy felelevenítse az egykori budapesti irodalmi kávéházak szerepét, s szervesen kapcsolódjék a város társadalmi életéhez. Írásnak, olvasásnak és nyitott vitáknak otthont adó kulturális helyszín, mely egyben tágas horizontú művészeti bemutatóhelyként működik, teret nyújtva képzőművészetnek, színháznak, film- és zeneművészetnek.

 

 

Projektben résztvevő személyek:

Baksa-Soós Vera

Barz Endre

Cseh Andrea

Deme János

Droste Wilhelm

Krausz Bence

Lucza Flóra

Nádori Lídia

Szokács Kinga

Tóth Imre

Zsellér Anna

 

www.haromhollo.hu

facebook Három Holló

 

A projektet jelölő kurátor: Megyesi Zsuzsa

“Azért, mert Ady aktuálisabb mint valaha.  És azért, mert az új helyet egy szenvedélyes  Ady és Magyarország rajongó külföldinek köszönhetjük. Wilhelm Droste irodalmárnak, aki nem adta fel régi álmát, hogy Ady Endrének létrehozzon egy eleven emlékhelyet Budapesten, egy irodalmi kávéházat, amely a legendás Három Holló nevet viseli.  Országunk iránti rajongása mesebeli módon egy kis német faluban kezdődött valamikor jó pár évtizeddel ezelőtt egy sífutót ábrázoló magyar bélyeggel. Így lett nekünk újra Három Hollónk 2017-ben Ady 140. születésnapjára.”