Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Integrom Program Integrom Program Integrom Program Integrom Program Integrom Program

On 19, Dec 2017 | In | By superchannel

Integrom Program

Az Integrom Program hidat képez a tehetséges roma fiatalok és a multinacionális szféra között. Az Integrom Program egy olyan közösségi, nonprofit startup, mely a roma munkavállalás növelésének érdekében összehozza a civil és a nagyvállalati szektor szereplőit.
 Az Integrom Program legalább érettségivel vagy felsőfokú végzettséggel rendelkező, képzett roma fiataloknak nyújt segítséget abban, hogy a minél sikeresebben találjanak munkát nagyvállalatoknál és építsenek ott karriert. Az Integrom több mint 15 vállalattal van kapcsolatban, olyanokkal, mint a Morgan Stanley, a BP, az NN, a Budapest Bank, a Groupama, a MOL, az ERSTE Bank, stb.

A program ma már 13 sikeres képzésen van túl, melynek keretében 180 roma tehetség végezte el a tréninget, akik közül 48-an sikeresen el is helyezkedtek.

 

Az Integrom egy 5 lépcsős programmal segíti a roma fiatalok fejlődését, végső soron pedig nagyvállalati elhelyezkedésüket:

  1. Az ország egész területéről rekrutáljuk a roma fiatalokat.
  2. Egy négy napos tréning keretében azon készségeiket fejlesztjük, melyek kritikusan fontosak az elhelyezkedéshez: próba-interjúkkal, önéletrajz megfelelő szerkesztésével, AC-vel, álláskeresés technikáival, az új környezethez való alkalmazkodás technikáival, non-verbális kommunikációs technikákkal, stb. A tréning arra is kiváló lehetőséget nyújt, hogy a résztvevők a partner vállalatok HR-es kollégáival találkozzanak.
  3. A résztvevők mindegyike kap egy-egy mentort, aki a képzést követő hat hónapban rendelkezésére áll és szakmai, mentális és érzelmi támaszt nyújt számára az álláskeresés menetében.
  4. A résztvevőket és a munkaerőpiaci nyitott pozíciókat folyamatosan igyekszünk összehozni, segítjük a fiatalok elhelyezkedését.
  5. Visszajelzést kérünk mind a résztvevőktől, mind a trénerektől, illetve vállalati partnereinktől annak érdekében, hogy programunkat folyamatosan tudjuk fejleszteni.

 

Videó

 

A program étosza, hogy a versenyszférából megteremtett egzisztencia talaján létrejöjjön, fejlődjön egy roma középosztály, mely autonóm, nem függ sem államtól, sem önkormányzattól, sem más segítő szervezetektől (ebbe beleértve az Integromot is), és amely példaképül szolgálhat a felnövekvő roma generációk számára. Egy olyan integrációs modellben hiszünk, amely nem asszimilál, amiben a roma identitás fontos magvát képezi a fiatal önaktualizációjának, kiteljesedésének.

 

Projekt résztvevői:

Magyar Kornélia – Program-koordinátor

Iván Katalin – Asszisztens

Trénerek:

Dramatrix részéről: John Cantwell, Boncsér Sára,  Greifenstein János

Hays részéről: Váradi Bianka, Hoang Péter, Soltész Aletta

Profession.hu részéről: Major Melinda

És még kb. 50 önkéntes a vállalatok részéről, interjúztatói és mentori szerepben.

 

integrom.hu

facebook Integrom

 

A projektet jelölő kurátor: Andrew Hefler

“Az Integrom egy lelkiismeretes, komplex és integrált program, amely egyesíti a hátrányos helyzetű fiatal romákat és a vállalati kultúrát. Egy speciális készségépítés és bizalomépítő program, amely gyakorlatilag áthidalja a szakadékot és megkönnyíti a kézzelfogható változást ezen a területen. Javítja mind a pályázók készségeit, mind a vállalati világ inkluzív kultúráját.”