Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Jel Alapítvány // Jelnyelvi Játszótér Jel Alapítvány // Jelnyelvi Játszótér Jel Alapítvány // Jelnyelvi Játszótér Jel Alapítvány // Jelnyelvi Játszótér Jel Alapítvány // Jelnyelvi Játszótér

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Jel Alapítvány // Jelnyelvi Játszótér

 

Jelnyelvi Játszótér – Játssz a jelnyelvvel, játssz jelnyelven! Inkluzív játszóházi program hallássérült és halló gyerekeknek, az alkalmazott improvizáció és a non-formális oktatás eszközeivel
A Jelnyelvi Játszótér egy olyan hely, ahol a jelnyelvi kommunikáció természetes, ahol együtt vesznek részt a siket és halló gyerekek felszabadult, örömteli játékban. A játékélmény meghatározó személyiségalakító erő. Az impró alapú játékok nyelvhasználattól függetlenül, közös tapasztalás útján tanítják meg a gyerekeket az egymásra való figyelemre.
A Jelnyelvi Játszótér az integráció, a teljes körű kommunikáció, a szabad mozgás, az önállóság, a kezdeményezés és a közös játék helye, mindez jelnyelven, mely a hallássérülteknek anyanyelv és identitás, a hallóknak pedig egy új világ megismerése és a társadalmi szemléletformálás lehetősége.

 

Videó / Timecode 17:50

 

Projekt résztvevői:

Arany Brigitta
Dobra Eduárd
Hartai Krisztina
Husztik Dorka
Seres-Kormány Anita
Tempfli Kátya

 

 

www.jelalapitvany.org/

www.jelalapitvany.org/jelnyelvi-jatszoter

facebook Jel Alapítvány

facebook Jelnyelvi Játszótér

 

 

A projektet jelölő kurátor: Andrew Hefler

“Fáradhatatlan misszió egy kétnyelvű környezet megteremtéséért a siket gyermekek számára az egész országban. Átfogó és innovatív műhelyek és oktatás a siket gyermekek és a siket gyermekek családjainak támogatása érdekében. Mindig a legfrissebb az oktatási módszerek felhasználásával és az oktatók készségeinek fejlesztését elsődleges szempontként követve.”