Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Kafiya Said Mahdi Kafiya Said Mahdi Kafiya Said Mahdi Kafiya Said Mahdi Kafiya Said Mahdi

On 14, Dec 2017 | In | By superchannel

Kafiya Said Mahdi

 

 

“Magyarországra nagyon fiatal korban jöttem. Mielőtt valaki ismert volna, mint a Marie Claire Magazin modellje és a lány aki a Könnyű Leckék című dokumentumfilmben szerepel.
Én voltam a legidősebb a hét testvérből és egy szerető Anyából álló családban. De aztán el kellett menekülnöm otthonról, és menedéket kellett találnom egy másik országban.
Egyedül, 14 évesen , oktatás, család és ismerős nélkül. Az út hosszú volt, és nem volt könnyű, de röviden eljöttem Magyarországra, és egyedül nulláról kezdtem el az életemet. Amióta ide jöttem, mindent megtanultam,a kultúrát és a világ egyik legnehezebb nyelvét is. Ami sok ember szerint valójában lehetetlen, de mégis meg akartam tanulni. Három év alatt nem csak elvégeztem a középiskolát, de elkezdtem az egyetemet utána, és befejeztem a Könnyű Leckék című dokumentumfilm készítését is. Azt hiszem, az embereknek meg kell osztaniuk a történetüket, az életüket, hogy tudjanak inspirálni más embereket, és tanulhassanak mások tapasztalataiból. A tipikus munkák mellett modellként dolgozom. Amióta modellenként elkezdtem pályafutásomat, sok fotóssal dolgoztam, és minden szezonban kifutón voltam. Szerepeltem a Marie Claire Hungary és Belgium címlapján is. A modellkedés azóta a kedvenc munkám. Beleszerettem a kreatív emberekkel való együttműködésbe és az ötletek megvalósításába. Sok ember megkérdezi tőlem, hogy honnan ez a sok erő? Azt hiszem, ha nincs más választás, és erősnek kell lenni és tovább kell menni. Mindig van olyan erő, amely többre kényszerít, mint amennyit gondolsz. Most vannak barátaim, partnerem és karrierem, amit imádok és várom, hogy mit hoz nekem a jövő.”

 

Könnyű leckék Trailer

 

 

Jelölő kurátor: Polgár Odett

“Kafiya 15 évesen a gyermekházasság elől menekült Szomáliából Budapestre és kezdett egy új életet egy számára teljesen ismeretlen közegben. Legelőszőr a Marie Claire Fashion Days kifutóján láttam modellkedni, aztán pár hónappal később címlaplányként pózolt a magazinban profi modellként. Sorsáról készült egy dokumentumfilm is, amit idén októberben mutattak be. Az inspiráló történet a Könnyű leckék címet viseli Zurbó Dorottya rendezésében.”