Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Kieselbach Tamás és Molnos Péter együttműködése Kieselbach Tamás és Molnos Péter együttműködése Kieselbach Tamás és Molnos Péter együttműködése Kieselbach Tamás és Molnos Péter együttműködése Kieselbach Tamás és Molnos Péter együttműködése

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Kieselbach Tamás és Molnos Péter együttműködése

 

Kieselbach Tamás és Molnos Péter együttműködésének eredményeként az elmúlt 15 évben 19 kötet és 9 kiállítás született meg. 2017-ben a magyar műgyűjtés történetét feldolgozó munkájuk újabb állomásaként megjelent az Elveszett örökség Magyar műgyűjtők a 20. században című 536 oldalas, 650 reprodukciót tartalmazó könyv.

Kiadó: Kieselbach Galéria Kereskedelmi Kft.

A kötet megjelenéséhez kapcsolódott a Kieselbach Galéria Elveszett örökség Báró Hatvany Ferenc, a művész gyűjtő című kiállítása. (2017. november 10 – november 26.)

 

A könyv és a kiállítás videói:

Videó 1

Videó 2

Videó 3

 

Résztvevők:

Molnos Péter, Kieselbach Tamás, Fákó Árpád, Straub Dezső, Bodnár Kriszta, Pap Eszter, Kieselbach Anita, Darabos György, Szücs András, Eisler Gábor András, Csala Bence, Goretity Péter, Vékony Balázs és a Kieselbach Galéria valamennyi munkatársa

 

www.kieselbach.hu

facebook Kieselbach Galéria

 

A projektet jelölő kurátor: Martinkó József

Évről évre lenyűgöző kiállítási, aukciós és könyvkiadói programot produkál a Kieselbach Galéria. Idén némileg a “komfortzónájukból” kilépve Pokoli aranykor címen rendeztek plakátkiállítást a 80-as évek undergroundjáról, amit azonban sikerült a nagyszerű Molnos Péter művészettörténész szerkesztésében egy grandiózus, hihetetlenül izgalmas könyvvel megfejelniük. Az Elveszett örökség című könyv a háború előtti, azóta megsemmisült magángyűjtemények elképesztően érdekes, gazdag, tragikus történetét dolgozza fel. Ha egyáltalán ez lehetséges, akkor ez a munka Molnos lenyűgöző Scheber Hugó monográfiájánál is mellbevágóbb élményt nyújt. A szerkesztő felkészültsége, kutatómunkája, részletessége, precizitása kultúrtörténeti értelemben is a legnagyszerűbbekkel mérhető csupán össze. Annak ellenére hat elevenen a kortárs kultúrában, hogy a feldolgozott korszak immár évtizedek távlatába veszik. Abban a reményben ajánljuk a galériát és a kötetet, hogy mindezek képesek a fiatal generációban is tudatosítani a képzőművészeti gyűjtés fontosságát. Fiatalok! lehet ugyan művész barátaitok festményei nélkül élni, de minek?