Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Logiscool Logiscool Logiscool Logiscool Logiscool

On 13, Dec 2017 | In | By superchannel

Logiscool

 

DIGITÁLIS TUDÁSÉRT ALAPÍTVÁNY

Programozás oktatás a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,

Szakgimnázium, EGYMI és Kollégiumban

 

A rohamosan fejlődő technológiával átszőtt világunkban a logikus gondolkodás alapvető. Fontos, hogy a jövő generációi ne csupán passzív felhasználói, hanem aktív alkotói legyenek a digitális világnak. A Logiscool ezt felismerve programozó iskolákat hozott létre, melyekben diákokat tanít élményalapú módon, kreatívan programozni és logikusan gondolkodni. Annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a digitális írástudás fontosságára, a programozás népszerűsítésére, a programozással kapcsolatos negatív előítéletek, sztereotípiák ledöntésére, megalapította a Digitális Tudásért Alapítványt. A szervezet küldetése, hogy minél több diák legyen képes az algoritmikus, logikus gondolkodásra, hogy elsajátítsák a programozói ismeretek alapjait és kreatívan végezzenek számítógépes programozást a Logiscool módszerrel. Az alapítvány több, a digitális írástudást népszerűsítő eseményen, rendezvényen képviseltette magát a 2017-es Hour of Code kampány keretein belül. Volt egy esemény, amely a kezdeti egyeztetésektől a megvalósításig egy szerelem projekt volt. A rendezvény sorozat kiemelt helyszíne a budapesti Mozgásjavító Iskola volt, ahol a Microsoft Magyarország önkénteseinek bevonásával közel 300 gyermekkel ismertette meg a programozás alapjait. Az együttműködés a jövőben folytatódik kihelyezett kurzusok formájában. Az ott tanuló diákok számára ez egy olyan nagyszerű lehetőség, mellyel jövőképet kaphatnak, illetve az IT szakmában nem jelent hátrányt, hogy mozgásukban korlátozottak.

“Mindenek előtt ezúton is hálásan köszönjük, hogy a programozás órája rendezvény óta nem csendesedik a ház. Minden tanórán, ahol a gyerekekkel találkozunk, előkerül a téma, és lelkesen, átéléssel mesélnek Koduról, a vicces helyzetekről, a kedves “nénikről” és “bácsikról”. 😊”

 

Videó

 

Szabó Csaba – középiskolai intézményegység-vezető

Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, EGYMI és Kollégium

 

www.logiscool.com

facebook Logiscool

 

Projektben résztvevő személyek listája:

Szakmai partner: Microsoft Magyarország

Helyszín: Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Intézmény és Diákotthon

Breuer Anita // kuratórium elnöke

Szerémi Nóra // alapítványi koordinátor

Bán-Széll Előd // tananyag fejlesztő

Szomolányi Márton // vezető oktató

Kovács Viktória // vezető oktató

Sajben Stefánia // oktató

Ferenczy Márk // oktató

Gaják Petra // content manager

Horváth Eszter // grafikus

 

A projektet  jelölő kurátor: Horváth Dorka

“Pár év múlva egy programnyelvet ismerni olyan lesz, mint idegen nyelven beszélni. Természetes. Ha valaki megtanul egy programnyelvet, egyfajta rendszerszerű gondolkodást sajátít el, amit a gépek használnak. Együtt gondolkodni a gépekkel a kreativitás új dimenziója. A Logiscool pedig a legszórakoztatóbb módon tanítja az új nyelveket.”