Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

 

Az irodalom magányos műfaj: csak mi vagyunk és a könyv, a Margó viszont közösségi műfaj, az író, a könyv és az olvasó egymásra találása rendhagyó szerzői esteken, koncerteken és felolvasásokon. 2018-ban a Petőfi Irodalmi Múzeumban és a Várkert Bazárban megrendezett eseményeinken 25000-en vettek részt, fellépett a francia Catherine Millet, a norvég Roy Jacobsen, az amerikai Susan Faludi. Negyedik alkalommal adtuk át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat, amit Mécs Anna Gyerekzár című kötetéért kapott. Új hangoskönyvekkel frissült az ingyenes mobilalkalmazásunk, a Margó.fm. Az év végén megrendezett jótékonysági aukciónkon összegyűlt felajánlásokból az ország tizenöt középiskolájába egymillió forint értékben viszünk kortárs magyar irodalmat.

 

A projekt résztvevői:

Valuska László – Fesztiváligazgató

Csejdy András – producer

Huszár Dóra – Projektmenedzser

Grosan Cristina – art director

Bérczes Anna – Programok

Gaborják Ádám – külföldi szerzők

Roczkó Zsuzsa – könyvvásár

Ott Anna – social media

Csobod Luca – social hirdetések

Ricsovics Ágnes – önkéntes koordinátor, helyszíni koordináció

Kubik Elvira – Sajtó

Nemes Veronika – pénzügy

 

www.margofeszt.hu

facebook Margó Fesztivál

 

A projektet jelölő kurátor: Liptay Gabriella

“2011-ben indult, annak érdekében, hogy népszerűsítse a kortárs magyar irodalmat, ünnepelje az írókat, bevonja az olvasót és közösséget teremtsen. Nagy ambíciókkal, de kicsiben. Mára már koránt sincs a margón e kezdeményezés, ugyanakkor még mindig nagyon friss. Olyan eseménysorozattá nőtte ki magát  kb. 25.000 látogatóval, több száz eseménnyel, amely egész egyszerűen divattá formálta az irodalmat. Idén a Várkert bazárba költözött az esemény, valahogy “össze érett” – és bármily furcsának hat, de az irodalomból kiinduló eseményekre szinte alig lehetett beférni.  A Margó az irodalom közvetítésének új útjait keresi:  elindították az első kötetesek Margó-díját, a Margó.fm mobil applikáció már jó néhány éve működik, de ami az idei újdonság, az év végi Margó jótékonysági aukciót: 12 íróportrét árvereztek el, hogy kortárs irodalmi könyvcsomagokat juttassanak el cca. 1 millió forint értékben az ország 15 középiskolájába.”