Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Millenáris Széllkapu Millenáris Széllkapu Millenáris Széllkapu Millenáris Széllkapu

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Millenáris Széllkapu

 

A beruházás Buda egyik legnagyobb forgalmú részén, a Margit körúton, az egykori Ganz gyár területén valósul meg. A környék egyike a főváros, és az ország legszennyezettebb levegőjű térségeinek. A fejlesztés első ütemében lebontásra kerültek az átszellőzést gátló, jórészt használaton kívüli építmények, a néhai Ipari Minisztérium hatalmas irodaháza és a Ganz gyári pari épületei.

A korszerű, elsősorban rekreációs célokat szolgáló közösségi tér több mint háromszáz lombos fával, dús, zöld növényzettel, padokkal, izgalmas játszótérrel és jelentős vízfelülettel várja majd a kikapcsolódni vágyókat.

A Millenáris Park bővítése várhatóan 2018-ban fejeződhet be, a budapestiek ekkor vehetik majd birtokba a környék levegőminőségét jelentősen javító zöld parkot és a parkolási gondokat enyhítő mélygarázst.

 

szellkapu.hu

 

A projektet jelölő kurátor: Bagi László

“Az már önmagában bátorságra vall, hogy egy üres telken 2,5 hektáros új közpark jön létre Bevásárlóközpont 3. és Bevásárlóközpont 4. helyett, ez nem így szokott lenni. Az invenciózus tervek ráadásul nem csak a kötelező minimumot hozzák: 300 új fa, vízfelületek, padok és játszótér mellett egy olyan 20 méter magas és 100 méter hosszú állványt is terveztek ide, amelyre a növényzetet felfuttatva tovább növelik a zöldfelület nagyságát – így a terület még jobban átszellőzik. Jó irány Budapest fejlődésében, ami szembemegy a magasabbat-nagyobbra trendekkel.”