Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Natív Method Natív Method Natív Method Natív Method Natív Method

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Natív Method

 

A Natív Method természet központú személyiségfejlesztő módszer lovak közreműködésével.

A résztvevők energiáik mozgósításával alakítanak ki kapcsolatot a lovakkal. Ez az interakció bizalmon és tiszteleten alapul anélkül, hogy a résztvevők bármilyen kényszerítő eszközt használnának, vagy az állatok hátára ülnének. Az erre vállalkozók katartikus és transzformáló élményekről számolnak be, a foglalkozások után sokszor úgy érzik közelebb kerülnek magukhoz, direkt módon látnak rá a természetben zajló folyamatokra, és ezen keresztül saját környezeteikre, viszonyaikra. A tapasztalatok szerint a módszer kifejezetten hatékony azok számára, akik az ősi, elmélyült együtt-lét érzését keresik, olyan módszert amivel kiegészíthetik, vagy akár helyettesíthetik a “beszélgetős” önismereti tréningeket.

 

Videó

 

A projektben résztvevő személyek:

Kovalik Natasa – A Natív alapítója / Nemzetközi Lovastréner

László Zsófia – Klinikai Egészségpszichológus

Györke Zsuzsanna – Business Coach, ACC

 

www.nativmethod.hu

facebook Natív Method

 

A projektet jelölő kurátor: Szűcs Péter

Szerintem a természetnél és a természetközeli embereknél alig van nagyobb tanító. Sokszor megtapasztaltam már, hogyan teszi helyére az embert akár csak az időjárás, akár csak egy szabadban töltött nap minden velejárójával. A természetben és az utazások alatt nincs helye sem az alakoskodásnak, sem a képmutatásnak. Megoldandó helyzetek sorozatával találkozik az ember egy út során, és ha egy pillanatra nem önmaga, máris másfelé, és nem a jó irányba viszi tovább a sorsa. Képzeljük csak el, ha az ember nem egyértelműen kommunikálja a szükségleteit vagy a vágyait? Akár egy utazás során, akár egy párkapcsolatban, akár egy munkahelyen? Az első lovas önismereti tréningre Kovalik Natasa hívott el még kora tavasszal.
Kovalik Natival még a divatiparból ismerjük egymást, minőségérzékeny sminkesként ismerte és szerette őt a divatszakma, szerkesztőként-főszerkesztőként tudtuk, miért éppen őt kell hívni egy – egy divatfotózásra. Natival majdnem egy időben váltottunk, mondhatom, hogy jól ismerjük a divatvilág kreativitásból és alkotóvágyból építkező szépségét és talán a felszínességéből fakadó buktatóit is. Az első önismereti tréningünket egy őszinte, tiszta hangú beszélgetés előzte meg. Ki hol tart és miért tart ott ahol éppen? Aztán Nati észrevétlenül vezette át a beszélgetést egy visszatekintős, szembenézős- mindent levetkőzős beszélgetésbe, ahol azzal dolgoztunk, amivel aktuálisan a legtöbb kérdésem-kétségem vetődött fel. Szerintem nagyon fontos, hogy figyeljünk azokra az emberekre és lehetőségekre, akik és amik a mentális jóllétünket tehetik-teszik jobbá. Kovalik Natasa és a Natív Lovas önismereti tréning ilyen. “