Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Pinetime Clothing Pinetime Clothing Pinetime Clothing Pinetime Clothing Pinetime Clothing

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Pinetime Clothing

 

A Pinetime Clothing egy 2010-ben alapított ruhatervezéssel, -gyártással és -értékesítéssel foglalkozó hazai vállalkozás, aminek elsődleges célja a természet közeli szabadidős sportok (főként a boardsportok), életérzését visszahozni a városi emberek hétköznapjaiba, extravagáns szabású ám mégis praktikus és kényelmes utcai viseleteikkel. A három alapító tag baráti kapcsolatot ápol és közvetlen vagy közvetett módon, de szorosan kapcsolódnak az általuk képviselt hazai és nemzetközi szubkultúrához.

Egyik legfrissebb projektjükben éppen egy olasz snowboardgyártó céggel hoztak össze egy közös kollaborációt, ami limitált szériaszámú deszka és kapcsolódó utcai ruházati termékek tervezésére, gyártására és kommunikációjára fókuszált. Az alapvető ötletet (a két cég közötti jó kapcsolaton felül) a snowboard eredeti fantázia neve adta: ’Green Battle’. Illusztrációjával a csapat napjaink egyik legégetőbb problémájára próbált reflektálni: természeti erőforrások fokozatos kimerülése, őserdők pusztítása, (fenyő)erdők kivágása, ami ellen az állatok lázadva szállnak harcba lakóhelyük védelmének érdekében.

 

 

UpRise Hoodie videó

HiRise Hoodie videó

 

 

Csapat:

Szalay Péter – Creative & Art Director

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/peter-laszlo-szalay-81225617/

 

Koczka Gergő – Business Development

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/gergo-koczka-62523754/

 

Balint Dániel – Graphic Designer

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/daniel-balint-9984b6161/

 

 

www.pinetimeclothing.com

facebook PinetimeClothing

instagram PinetimeClothing

 

 

A projektet jelölő kurátor: Trellay Levente

“Fontosak az olyan megvalósult projektek, amik aztán tanújelei lesznek annak, hogy érdemes álmodozni, mert soha nem tudhatjuk, hogy mi születik meg belőle. A Pinetime egy olyan magyar “brand”, aminek álmai egészen messzire nyúlnak és java részük meg is valósul. A közös kollaborációjuk, a világhírű Drake (snowboard) márkával, bejárta a nemzetközi sajtót és a különböző médiafelületeket, komoly visszhangot keltve! Az ilyen és ehhez hasonló sikeres vállalkozások nagyban hozzájárulnak kis közösségünk helyes önértékeléséhez és nem utolsó sorban nemzetközi reputációjához!”