Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Platio Solar Paver Platio Solar Paver Platio Solar Paver Platio Solar Paver Platio Solar Paver

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Platio Solar Paver

 

A Platio Solar Paver egy energiatermelő, moduláris térburkoló. Az egységek váza újrahasznosított műanyag hulladékból készül, a vázra épített járófelület szerkezetében pedig nagy teljesítményű szilícium cellák helyezkednek el. A napsütéses órák alatt megtermelt elektromos energia energiatárolók segítségével eltárolható, vagy felhasználható a környező elektromos eszközök hálózattól független működtetésére. A cél, hogy előremutató és környezetbarát technológiák burkolatba integrálásával növelni tudjuk a városok energiafüggetlenségét és fenntarthatóságát.

 

Videó

 

Projektben résztvevő személyek:

Alapítók: Cseh József, Sziszák Imre, Ilyés Miklós

Csapat: Csende Gergely, Lázár Barnabás, Benedek János, Jenei László

 

www.platio.cc

facebook Platio

 

A projektet jelölő kurátor: Liptay Gabriella 

“Napelemes moduláris térburkolat. Hogy ez nem jutott eszembe? A Napenergia, napelemcella illetve az intelligens és esztétikus burkolat hármasában ragadható meg ez a ragyogó innováció. Zöld energia nagy “hőfokon és fordulatszámon”. Remélem, nincs, aki, vagy ami megállítja a növekedést.”

A projektet jelölő kurátor: Megyesi Zsuzsa

“Akarod, hogy utcabútorok, kikötők mólói, parti sétányok felhevült burkolatai töltsék akár zsinór nélkül a mobilodat nyáron?  A magyar Platio start-up járható moduláris napelemei ezt már a múlt zenéjeként tudják maguk mögött. Nyáron tikkadt turisták heverhettek hatalmas hullámzó nyugágy-padokon a Deák tér mellett, mialatt a Platio Hello Wood padok lazán töltötték lemerült mobilok százait ELMÜ számlák és környezetkárosítás nélkül. Nem véletlen, hogy a Platio a legígéretesebb újítások nemzetközi listáira került fel 2017-ben.”