Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Puklus Péter: A hős anya – avagy hogyan építsünk házat Puklus Péter: A hős anya – avagy hogyan építsünk házat Puklus Péter: A hős anya – avagy hogyan építsünk házat Puklus Péter: A hős anya – avagy hogyan építsünk házat Puklus Péter: A hős anya – avagy hogyan építsünk házat

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Puklus Péter: A hős anya – avagy hogyan építsünk házat

 

Puklus Péter Budapesten élő és dolgozó képzőművész. Aktuális munkájában, mely “A hős anya – avagy hogyan építsünk házat” címet viseli a klasszikus és megszokott női-férfi szerepeket boncolgatja és kérdőjelezi meg: témája az anyaság, mint egy állítólagos hősi tevékenység és az apa feltételezett kötelezettsége a családi hajlék megteremtésére és megóvására. Kutatása játékosan de mégis kritikusan vet számot a tradicionális szimbólumokkal az anya és az apa személyével kapcsolatban. Kilépve a műtermi keretek közül, egy eredeti vizuális nyelvezetet dolgoz ki az apai lét és a családi megtartó erő létrehozásához kapcsolódó problémák körül. A projekt első nemzetközi bemutatója egy kiállítás formájában 2018 szeptemberén Svájcban, az Images Vevey Fesztiválon volt. Egy egykori lakásban megvalósított installáció újjáépítette a mindennapi életet és felfedte az otthon intimitását, egyúttal lehetőséget adott arra a látogatóknak, hogy felfedezhessék önmaguk komplexitását.

 

Video

 

peterpuklus.com

facebook Puklus Péter

 

A projektet jelölő kurátor: Bonta Gáspár  

“Péter sokrétegű, érzékeny, mégis az utolsó apró részletekig kitalált művei, amikkel az ábrázolás esztétikáján (annak csodálatosságát megtartva) túlmegy – elvarázsolnak. Egy fantasztikusan felépített életmű kezdetén állunk, én például teljesen lenyűgözve. Beszélni, írni nehéz róla, látni és érezni kell – sőt, kötelező!”