Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Tailorland Tailorland Tailorland Tailorland Tailorland

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Tailorland

 

Bevezető:
 A Tailorland Győrben található, Szabó Konrád profi BMX-es saját 4000m2 -es pályája melynek építése 2014 tavaszán kezdődött meg és 2016 júniusában fejeződött be.

Előzmények:
 A győri bmx-esek helyzete nem volt egyszerű 2013-tól kezdve, ugyanis az akkori pályájukat el kellett dózerolni a földhivatal feljelentését követően. Ennek következtében Szabó Konrád, hazánk egyik legkiemelkedőbb profi bmx-ese aki rengeteg külföldi eredménnyel büszkélkedhet elkezdte felépíteni saját pályáját.

Tailorland:
 A pálya építése 2014 tavaszán kezdődött meg. Konrád célja egy nemzetközi szintű pálya volt. Eleinte saját fejlődése céljából kezdte meg a pálya építését, hogy feltudjon készülni a komolyabb nemzetközi versenyekre. A nagyobb ugratók elkészültével neki ugrott az utánpótlás számára kedvező ugratókhoz is. Itt található Magyarország legnagyobb szivacsgödre (7x6x2 méter), ami elengedhetetlen a mai világban a profi illetve az amatőr bmx-esek gyakorlásához, ezen felül a pálya szíve a 7 méter magas “gyorsító” ahonnan lendületet szereznek a sportolók a különböző ugratókhoz, ugyanis van nagy ugratós sor, kis ugratós sor, nagy gyakorlós ugrató, kis gyakorlós ugrató illetve park rész. A pálya 2017 tavaszára forrta ki magát teljesen annak ellenére, hogy Konrád 2016-os videója, amely teljes egészében a Tailorland-en lett leforgatva hatalmas sikert aratott és mondhatni, ennek köszönhetően jutott el és ismerték meg a pályát hazánkban és külföldön is. A videót követő év tavaszán sikerült megrendezni az első Tailorland versenyt. A pálya minőségét tükrözi, hogy a versenyen több nemzetközi rider (német, osztrák, cseh, szlovák) vett részt mint magyar. Reméljük sikerül találni szponzorokat és még több versenyt tudunk szervezni a jövőben.

Napjainkban:
 Konrád elsődleges célja, hogy a pálya továbbra is 100%-os maradjon és bővítse különböző elemekkel, ugratókkal a még be nem épített területeket.

 

Videó 1

Videó 2

 

Projekt résztvevők:


Pálya tulajdonos:
Szabó KonrádSegítők:
Poleczki Richárd
Gricz Boldizsár
Bognár Brenjamin
Ábrahám Patrik
Ungerhofer Dániel
Sarlósi Attila (Elite Bmx Shop)
Gargya Tamás

Lócsi Krisztián

Hajnal Balázs

 

instagram Tailorland

facebook Tailorland

 

A projektet jelölő kurátor: Böszörményi Nagy Gergely

“Néhány srác a Győr-melléki szuburbiából gondolt egy nagyot, és a semmi közepén felhúzott egy őrülten látványos, minden elemében saját tervezésű BMX-parkot. Konrád és barátai innen lövik az éterbe a végtelen mennyiségű fotós és videós kontentet, profi vizualitással, mégis személyes stílusban — amiből árad a csapatszellem. Tailorland bringás mennyország, egy barkács-Disneyland. Nagyon vagány, nagyon zsigeri.”