Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Tipton Eyeworks Tipton Eyeworks Tipton Eyeworks Tipton Eyeworks Tipton Eyeworks

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Tipton Eyeworks

 

A budapesti Tipton Eyeworks szemüvegmanufaktúra világhírű ‘Vinylize’ márkájának legfrissebb és kategóriájának leginnovatívabb kollekcióját szeretnénk bemutatni, melynek neve: Vinylize ‘Unbreakable’ – A szemüvegkeret, ami mindent kibír

Vékonyabb, lágyabb, könnyebb

A bakelitlemezek gyártási módszereinek változása ihlette a kollekció, mely az “eltörhetetlen” fantázianevet viseli, utalva a keretek rendkívül magas minőségére. A teljes kollekció a bakelit finomabb barázdáit, a vékonyabb és mégis erősebb lemezt tükrözi, melynek esszenciális része a tökéletesen karcmentes megjelenés – így a kereteinké is. A kollekció a legnívósabb kiállításokon mutatkozott be, többek között a las vegasi LOFT, és a párizsi SILMO-n, mára pedig már világszerte kapható partner optikáknál, bemutatótermünkben valamint honlapunkon.

A budapesti manufaktúra idén ősszel nyitotta meg új bemutatótermét és látványműhelyét az Irányi utca 20. szám alatt, mely a hét hat napján – ünnepekkor vasárnap is – szeretettel várja az érdeklődőket, kíváncsi szempárokat, akik akár csak a szemüvegkészítés folyamataiban szeretnének betekintést nyerni, vagy kipróbálni milyen érzés valódi bakelitből készült keretet hordani.

 

Videó

 

Tervezők:

Zack Milaskey Tipton

Simon Hukaya

 

Legfrissebb kollekció

Tipton Showroom

instagram

facebook

 

 

A projektet jelölő kurátor: Trellay Levente

“A Tipton Szemművek nagyon sok tekintetben egyedülálló teljesítménynek számit. A történetük szerint újra meghonosítottak a szemüvegek kézzel való gyártását Magyarországon. Sikerre vittek egy egyedülálló technológiai elképzelést, miszerint a keretek bakelitlemezekből készüljenek. Tulajdonképpen a fejlődés folyamatosan megfigyelhető náluk. A Tipton egy egyszerű ötletből, komoly design műhellyé nőtte ki magát, aminek eredménye az lett, hogy több híresség is előszeretettel pompázik a szemüvegeikben. A világ szinte összes jelentősebb országában lehet kapni a termékeiket. Illetve nemrég nyitották meg budapesti Showroomjukat is, amit szemügyre venni érdemes!”