Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Tünet Együttes: Sóvirág – avagy a létezés eufóriája Tünet Együttes: Sóvirág – avagy a létezés eufóriája Tünet Együttes: Sóvirág – avagy a létezés eufóriája Tünet Együttes: Sóvirág – avagy a létezés eufóriája Tünet Együttes: Sóvirág – avagy a létezés eufóriája

On 20, Dec 2017 | In | By superchannel

Tünet Együttes: Sóvirág – avagy a létezés eufóriája

 

A Tünet Együttes 15 éve a magyar független kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata. Művészeti vezetőjük, Szabó Réka 2015-ben példátlan vállalkozásba kezdett: egy színpadra állította Fahidi Évát, az akkor 90 éves Auschwitz-Birkenau-túlélőt és a fiatal táncosnőt, Cuhorka Emesét. Megszületett a Sóvirág című, vallomásos-táncos duett, melynek tétje és fő kérdése az, hogy átadható-e a tapasztalat, vagy épp fordítva: meg lehet-e érteni egy mai fiatal problémáit egy olyan súlyú élettel a hátunk mögött, mint amilyen Évának jutott? Lehetséges-e kettejük Nagy Közös Tánca?

Eddig 55-ször játszották el a Sóvirágot.

 

Trailer

 

Közreműködők:

Szereplők: Cuhorka Emese, Fahidi Éva

Rendező: Szabó Réka

Dramaturg: Peer Krisztián, Zsigó Anna

Fény: Szirtes Attila

Kosztüm: Szűcs Edit

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, NKA, Vígszínház

 

http://tunetegyuttes.hu

facebook Tünet Együttes

 

A projektet jelölő kurátor: Hitka Viktória

“Bár az előadás konkrétan nem ebben az évben készült, eddig valahogy elkerülte a kurátorok figyelmét, és mivel idén is műsoron volt, úgy érzem, ez nem lehet akadály. Mindenképpen helye van a jelöltek között. Elképesztő az egész történet, Emese és Éva mozdulatai a nevetés és sírás párhuzamai. Történelem, jelen és jövő egyben. Sokkal jobb társadalmunk lenne, ha így beszélnénk bármiről és így dolgoznánk fel, ahogyan ez az előadás teszi.”