Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

UCCU Budapest Roma Városi Séták UCCU Budapest Roma Városi Séták UCCU Budapest Roma Városi Séták UCCU Budapest Roma Városi Séták UCCU Budapest Roma Városi Séták

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

UCCU Budapest Roma Városi Séták

 

Az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a találkozásra és dialógusra roma és nem roma diákok között. Missziónk, hogy közelebb hozzuk és megismertessük a roma kultúrát a többségi társadalommal, ezért elindítottuk Uccu Budapest Roma Városi Séták társadalmi vállalkozásunkat.

 

Uccu séták

Budapestre és Pécsre hívjuk az érdeklődőket közös barangolásra. Interaktív sétáinkat roma fiatalok vezetik, akik személyes tapasztalataikkal járulnak hozzá a cigányság értékeinek felfedezéséhez és a velük kapcsolatos előítéletek csökkentéséhez.

 

Csapatépítés cégeknek

A “Nézd a szememmel a világot”! egy interaktív foglalkozás csomag, mely komplex csapatépítő élményt  kínál. A csapatépítő trénerei az Uccu roma fiataljai. A résztvevők nem csak Budapest és Pécs látnivalóiból kapnak egy soha nem látott szeletet, de az interaktív workshopon  észrevétlenül csapattá formálódnak, miközben nyitottabbá válnak egymás és a külvilág iránt egyaránt.

 

Videó

 

Uccu Séták  csapat:

Szénási Szilvia – ügyvezető igazgató

Ignácz Judit – program koordinátor

Oliveira de Jesus Andrea – pénzügyi munkatárs

Országh Kitti – kommunikációs munkatárs

Pocsai Bettina – Uccu Budapest sétavezető koordinátor

Ignácz Andrea – Uccu Pécs sétavezető koordinátor

Uccu sétavezetők: 10 fő

 

www.uccusetak.hu

facebook UCCU séták

 

A projektet jelölő kurátor: Szűcs Péter

“Az előítéletek lebontása, a különböző kultúrákban a hasonlóságok keresése, a felfedezés és a megismerés öröme együtt teszi különlegessé az Uccu Alapítvány nyolcadik kerületi sétáit, ahol önkéntes cigánylányok visznek közelebb magunkhoz, magukhoz és mindahhoz, amiről nem is tudtunk, vagy valamit hallottunk, de valójában nem úgy van és egyébként is jobb ha a magunk és a helybéliek szemével látjuk azt a világot, ami a közvetlen környezetünkben van és ha nyitott szívvel és előítéletek nélkül fedezzük fel, mi is csodálatosnak látjuk és talán elkezdünk másképpen gondolkodni a kisebbségekről. “