Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Yelon.hu Yelon.hu Yelon.hu Yelon.hu Yelon.hu

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Yelon.hu

 

“Nem egyformák a melleim, ez így marad? Szőrös vagyok, nagyon ciki? A fiam nem randizik lányokkal, lehet, hogy meleg? Anyám megtiltotta, hogy találkozzak vele, mit tegyek?” – ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphat választ a yelon.hu olvasója. A Yelon-chaten név nélkül, szakemberekkel lehet beszélgetni bármiről, ami igazán érdekli a 10-18 éveseket, legyen az szex, szerelem, testiség vagy lelki probléma. A Yelon nem csak a kamaszoknak, de a felnőtteknek is segít a yelon.hu/szülőknek aloldalon a tinédzserekkel kapcsolatos kényes nevelési kérdésekben.

A Yelon arról szól, hogy figyelünk rád, hogy nem vagy egyedül. Ne szégyelld magad, mert nincs rossz kérdés, és kérdezni mindig jó és érdemes!  2017-ben több mint 1300 átbeszélgetett óra, 240 cikk, 300.000 kattintás és több mint 2000 beszélgetés bizonyította, hogy a Yelon munkája hiánypótló Magyarországon. A Yelon szexedukációs program a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány projektje, adományokból, vállalati támogatásokból és 38 önkéntes értékes munkájával működik.

 

 

A Yelon közreműködői:

Szakmai vezető: Németh Barbara

Főszerkesztő: Fodor Bernadett

Szerkesztő: Skaliczki Orsi

Több, mint 20 szerző, diákszerző és önkéntes fordító

Szakmai lektorok: Gyurkó Szilvia, Kerpel Éva

Diáklektorok: Csesznok Flóra, Lányi Orsi

27 képzett önkéntes chatügyelő

Külső szakértők: Hoppál Bori, Papp Helga, Szőke András

Projektkoordinátor: Molnár Zsuzsanna

Projektasszisztens: Kiss Dóra

 

www.yelon.hu

https://yelon.hu/szuloknek

facebook Yelon.hu

 

A projektet jelölő kurátor: Hitka Viktória

“Ma, amikor Magyarországon gyakorlatilag semmilyen szexuális felvilágosítás nincsen az iskolákban rendszerszinten, és maga a gyermekvédelem is jelentős hiányosságokkal működik, a Yelon pótolhatatlan. A hét három napján, képzett segítőkkel működtetnek élő chatet a fiataloknak akiknek kérdésük van. A sitehoz mobil app is tartozik, folyamatos szexedukációs tartalmat szolgáltatnak, illetve szülői felületükön segítséget nyújtanak a gyerekek szabad, de figyelmes neveléséhez. A jó design elengedhetetlen szempont volt a fejlesztésnél, és azt hiszem tökéletesen sikerült, mert pont úgy képes megszólítani a célcsoportot, ahogy kell, vagány, könnyed, egyszerűen használható.”