Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Zombori Andris // Hasznos magány c. kiállítás Zombori Andris // Hasznos magány c. kiállítás Zombori Andris // Hasznos magány c. kiállítás Zombori Andris // Hasznos magány c. kiállítás Zombori Andris // Hasznos magány c. kiállítás

On 02, Jan 2018 | In | By superchannel

Zombori Andris // Hasznos magány c. kiállítás

 

“Azok az átlagos pillanatok – amik nem tudnak semmi jelentőségteljesről beszámolni, nem piros betűs ünnepek, nem aratnak győzelmet fontos problémák fölött és még lottót se nyernek neked, azok fogják pörgetni alattad a világot, azokban hozol meg egyedül döntéseket, rontasz el dolgokat, jössz rá, hogy mit akarsz csinálni vagy leszel szerelmes. Ekkor hasznos a magányod. Ezeket a pillanatokat próbáltam fényképezni az elmúlt három évben, itthon és külföldön. Arra fordítani a figyelmemet ami mellett egyszerűen elmennél, ami magától értetődő, hogy ott van, mégis érzelmileg jelentőséggel bír, emlékeket ad. Ezt a jelentőséget erősíti, segíti és nagyítja fel egy ablaküvegben lemenő nap, némi tarka árnyék a falon, a délelőtti fény vagy valaki hátulról fotózva akit nem zavar meg a fényképezőgépem, nem változik, mutat mást mint ami önmaga. 

Projektemben segítségemre volt – Veszprémi Sári valamint Kovács Kristóf a Telep Galéria kurátora, akiknek köszönhetően kikristályosodott a végeredmény, illetve a folytatás.”

 

instagram.com/andriszombori
andriszombori.tumblr.com

 

A projektet jelölő kurátor: Hitka Viktória

“Klasszikus esete annak, amikor valaki csendben, hírverés nélkül dolgozik, aztán a nagy csendből, mindenféle sallang nélkül kipakol valami olyasmit a falakra, amitől eláll a lélegzeted.”