slider-1
slider-1
slider-1
slider-1
slider-1

FILIP

 

Filip egy 2018 óta aktív képző- és iparművészekből álló alkotói kollektíva. Bázisuk a Népszigeten, a MAHART Zrt. hajójavító telepén egy 300 m2-es, valaha hajóbelsőket gyártó műhelytérben kialakított közösségi műhely, műterem és bemutatótér.

 

A Népsziget eklektikus romantikája és a ma is aktívan működő ipari terület amellett, hogy kifogyhatatlan inspirációval szolgál, lehetőséget ad számtalan különböző területen tevékenykedő szakemberrel való együttműködésre is. Filip elsősorban az itt élő és dolgozó emberekkel való szimbiózis kialakítására, a közösségteremtésre, és a terület kulturális szemléletű fejlesztésére törekszik.

 

 

 

VIDEÓ

 

 

Filip csapat:

Bodonyi Panni

Budha Tamás

Füredi Tamás

Zakariás István

…és még sokan mások

 

 

www.facebook.com/zsiliputcakilenc

www.instagram.com/zsiliputcakilenc

 

 

 

Kurátori méltatás


"A jelen pillanatok alatt válik múlttá! A MOST-ban meghozott döntésekről majd csak a jövő mesélheti el, hogy az helyes volt vagy végzetes. Mindenkinek megvan a saját igazsága, ami néha összekapcsolódik másokéval, néha teljesen magányosnak érezzük vele magunkat. Magyarország, Budapest, Újpest újkori történelmében is sok ilyen “útelágazódás” volt, van és lesz is még. A Filip-projekt egy komplex művészeti alkotásként is felfogható, aminek nem a CÉLJA az igazán érdekes, hanem a jelenre, illetve a jövőre gyakorolt hatása. A magára hagyott gyáróriás ismét “alkotó-téré” válik, a szürke falak közé visszaköltözik az élet. Ezzel öntudatlanul is beteljesíti azt a végtelen körforgást, ami maga a természet."

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!