slider-1
slider-1
slider-1
slider-1
slider-1

GÁL DÁNIEL

 

"A hétköznapi gyerekek mellett sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó dobtanár vagyok. Zene és hangterápiát sikeresen alkalmazom add, adhd, és autizmus spektrummal élőkön. 

 

Azokat a gyerekeket, akik mások, mint a nagy többség, sajnos sokszor kinézik a közösségi tevékenységeken, és nemkívánatosnak tekintik őket, mert nem tudják felvenni a ritmust, és/vagy a viselkedésük nem megfelelő, és szerintem a "rendszer által osztogatott" diagnózisok is csak megnehezítik a helyzetüket, pedig pont hogy elfogadásra lenne szükségük.

A dobolás az átlagostól eltérő gyerekek számára kicsit olyan, mintha hosszabb-rövidebb időre kiszakadnának a saját kis világukból azzal, hogy feladatot kapnak. Minél többször történik meg ez a kizökkentés, annál hamarabb képesek flow állapotba kerülni. Ami amúgy is előnyös a mai túlstimulált világban. Ez komoly koncentrálást és koordinációt igényel, de mivel játékos tevékenység, és érdekes hangokat szólaltat meg, nagy élményt nyújt főleg akkor, ha mindez zenére történik."

 

 

 

Cikk: nlcafe

www.facebook.com/budaidobiskola

 

 

Kurátori méltatás


"Gál Dani kíváncsisága, életigenlése, és nyitottsága minden képzeletet felülmúl. Nem csak a látásmódja, de a gyerekekhez való hozzáállása is példaértékű."

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!