slider-1
slider-1
slider-1

GERLÓCZY ZSIGMOND // NEM ÉREK RÁ

 

“Nem érek rá”

 

Azokat a számkivetett, zűrös, kócos koldusokat, dzsuvás, dermesztő alakokat, bizarr, bódult mesügéket, sorscibálta bolondokat, véneket és ifjakat, vén ifjakat és ifjú véneket, akik a pesti demerungba’ az utunkat állják, hogy végső kétségbeesésükben, áradó vakbizalommal illessenek meg minket a szégyentől ragacsos vallomásaikkal, akiknek foghéjról, kissé undorodva köpjük oda biztos távból, hogy nem érek rá, azoknak én rendszerint ráérek, végighallgatni életük minden zegétzugát; vétket és romlást és szerelmet és pompát és mókát és árulást és megdícsőülést és kínhalált.  Ezen tanálkozásaim közül az évek során rengeteget lejegyeztem. 13-at láncra fűzve született az előadás, ahol Keresztes Tamás adott hangot a pesti utca költői kitaszítottjainak, én pedig mindegyik karaktert egy-egy rögtönzött zenei anyaggal illettem a zongorán. 

 

 

A projektben résztvevő személyek: 

Gerlóczy Zsigmond, Keresztes Tamás

 

www.facebook.com/hellsingerrr

 

 

 

Kurátori méltatás


„A közösségi média színfoltjaként tűnt fel Gerlóczy Zsigmond facebook oldala évekkel ezelőtt, amikor rövid zongora etűdöket lőtt ki az éterbe, ezeket követték aztán szemelvények a napi találkozásokból, majd 2019-re összeállt az a kettős, amelyben Keresztes Tamás adott hangot azoknak a történeteknek, amelyek mellett mi, a nagy tömeg nap, mint nap elmegyünk. Zsigmond viszont megállt. A zongorajáték és a szöveg párhuzama a „kultúrélménynél” viszont messze többet ad. Az arcunkba tolja azt, hogy tanuljunk meg újra embernek lenni! Az előadás talán egyszeri és megismételhetetlen este volt, de jó hír, hogy hamarosan érkezik egy önálló lemez, s az is biztos, hogy Gerlóczy Zsigmond a szemléletéből a jövőben sem ad lejjebb!”

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!