slider-1
slider-1
slider-1
slider-1
slider-1

OTDK

 

A tudományos diákköri tevékenység (TDK) és az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) a teljes Kárpát-medencére kiterjedően a felsőoktatási tehetséggondozás, az értelmiségi elitképzés leghatékonyabb formája. Hungarikum, amely minden tudományterületen a tehetséges, kutatni, alkotni vágyó fiatalok és az őket támogató, önzetlen tanárok, kutatók együttműködésének kerete. Az első országos konferenciát 1955-ben rendezték, 2019-ben pedig a 34. OTDK-ra került sor. Ezen országos döntőkön eddig 66 737 pályamunkát mutattak be szerzőik, ami a fiatal értelmiség folyamatos érdeklődését bizonyítja.

 

 

VIDEÓ

 

 

OTDK névlista:

 

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke: Prof. Dr. Szendrő Péter

Az OTDT titkára: dr. Cziráki Szabina

Az OTDT alelnökei:

Prof. Dr. Mezey Barna

Prof. Dr. Pénzes Béla

Prof. Dr. Pusztai Gabriella

Prof. Dr. Szécsi Gábor

Dr. Weiszburg Tamás

 

További szereplők:

Az OTDT tagjai, szakmai bizottságainak vezetései, tagjai, az OTDK-k rendezői, az intézményi és kari TDK felelősök.

A legfontosabb szereplők pedig a TDK-s hallgatók és témavezetőik.

 

 

otdt.hu

facebook.com/otdk.hu

 

 

Kurátori méltatás


"Némileg kakukktojásnak tűnhet a Highlights of Hungary listáján egy hat évtizede létező projekt, ami ráadásul a felsőoktatással, az állami oktatási rendszerrel van kapcsolatban. Miközben az tudományos diákköri (TDK) mozgalomról, illetve az Országos Tudományos Diákköri Konferenciáról (OTDK) senkinek nem jut sajnos a szexi, vagy a „kúl” jelző az eszébe, gondoljunk bele abba, hogy tulajdonképpen a tudásmegosztás, a tudományos tehetségek gondozásának olyasféle intézményéről beszélünk, mint a ma divatos TED (Technology Entertainment Design), vagy a Pecha Kucha formátum. Pontosabban a jelöléssel arra törekszünk, hogy az felsőoktatáson belül az OTDK mozgalom képes legyen megújulni, prezentációinak formátumát átgondolni, hogy valóban vonzó, az egyetemeken belül és az egyetemek falain kívül is fontos szerepet betölteni tudó intézmény maradjon az elkövetkező hat évtizedben is."

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!