slider-1
slider-1
slider-1
slider-1

ROBERT BURNS INTERNATIONAL FOUNDATION

 

A Robert Burns Nemzetközi Alapítvány szervezésében évről évre megrendezésre kerülő Burns Supper gálaest a skót kultúra hagyományaiból ad ízelítőt itt, Közép-Európa szívében, amelynek bevételé jótékonysági célokra fordítják

 

A 350 fős rendezvény célja pénzt gyűjteni a beteg és hátrányos helyzetű gyermekek támogatására Magyarország számos régiójában. Az alapítvány két évtizedes fennállása alatt több százezer eurónyi adományt gyűjtött össze a szponzoraitól, aukcióiból, tombolajegy- és belépőjegy-eladásaiból származó bevételéből. A szervezet teljesen önkéntes alapon működik, így nincs fenntartási költség, vagyis a teljes adományösszeget értékes berendezések beszerzésére tudja fordítani, amellyel gyermekek ellátását támogatja országszerte.

 

Annak érdekében, hogy az általunk adományozott orvosi eszközök a megfelelő helyre kerülhessenek, orvos szakértőnk Prof. Dr. Fekete György, egyetemi tanár és a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekklinikájának volt igazgatója tanácsaira és javaslataira alapozzuk döntéseinket. Valamennyi kedvezményezettünket Fekete tanár úr javaslatára vagy az ő gondos felügyelete mellett választjuk ki, így biztosítva, hogy projektjeink megalapozottak legyenek és a lehető legtöbb gyermek használt szolgálják.

 

A kedvezményezettek nagy része budapesti székhelyű, mivel az ország legnagyobb gyermekkórházai zömmel a fővárosban találhatóak. KKV szponzor programunk keretében azonban egyre több vidéki egészségügyi intézménynek is tudunk támogatást nyújtani, így projektjeink Orosházától Zalaegerszegig, Salgótarjántól Hódmezővásárhelyig az ország számos pontján valósulnak meg.

 

A KKV szponzor program keretében kis és középvállalatoknak segítünk társadalmi felelősségvállalási tevékenységük elindításában, és megduplázzuk azt az összeget, amelyet jótékonysági célokra kívánnak fordítani. Így növekszik a megvalósítható projektek volumene is, amelynek köszönhetően a vállalkozás olyan gondosan megválasztott célt támogathat, amelynél nem merülhetnek fel a jótékonysági adományokkal kapcsolatos gyakori kételyek.

 

Valamennyi általunk adományozott eszköznek csak a nettó értékét álljuk az adományokból, az áfát a kórház teszi hozzá. Ezzel garantáljuk, hogy a vendégeink és szponzoraink adományai 100%-ban a kitűzött célt szolgálják.

 

Nem csak orvosi tekintetben vesszük igénybe szakértők támogatását. A világ egyik vezető számviteli szolgáltatásokat nyújtó vállalta a PricewaterhoueCoopers vezeti a könyvelésünket, míg a másik globális piacvezető a KPMG végzi éves könyvvizsgálatunkat. Ugyan a törvény nem kötelez minket könyvvizsgálatra, de úgy érezzük, az átláthatóság valamint a támogatóink bizalmának megszerzése és megőrzése kiemelkedő fontosságú. Mindkét vállalat díjmentesen, a támogatás egy formájaként végzi ezeket a feladatokat.

  

 

 

VIDEÓ

 

 

Alapító: Magyar Zoltán

Az alapítvány elnökei: Douglas Arnott, Steven Dick, a Brit Nagykövetség nagykövet-helyettese

 

 

További kuratóriumi tagok:

Moldován András

David Williams

David Thompson

Jock McKenzie 

 

 

Burns Supper szervezőbizottság:

Lesley Füzes-Bale

David Johnston

Kellermayer Bernadette

 

 

 

www.rbif.hu

facebook.com/rbifhu

 

 

 

Kurátori méltatás


"Egy magyarországi székhelyű skót-magyar jótékonysági szervezet, amely orvosi intézményeknek nyújtott pénzügyi támogatás révén segíti a beteg és hátrányos helyzetű gyermekeket Magyarországon és Közép-Európában. 2019-ben az alapítvány 14 millió forintot gyűjtött. A 2005. évi megalapítás óta több mint 1 millió eurót gyűjtött."

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!