slider-1
slider-1
slider-1
slider-1
slider-1

THE QUALITONS // KEXP RADIO

 

A 11 éves The Qualitons körül mostanában izzik a levegő. Legújabb, Echoes Calling c. lemezüket a kritikusok 2018 legjobb albumának nevezték, Márciusban pedig első magyar zenekarként meghívást kaptak és élőben játszottak a szakma által nagyra tartott és elismert amerikai KEXP rádióban. Az idei Fonogram díjátadón megkapták a tavalyi év legjobb Hazai alternatív / indie-rock kategória díját is.

A The Qualitons sajátos funk-rock-experimentális zenéjét a koncerteken a vokális, fülbemászó dalok, a groove-os lüktetés, a pszichedélia és az improvizáció különleges találkozása jellemzi. Az új zenei anyaguk merész, progresszív irányt mutat, de visszaköszönnek a rájuk jellemző sok vokálos, több tételes, akár 10 perces dalok, és a groove-os alapok. 

 

 

 

The Qualitons Full Performance Live on KEXP

 

 

Zenekari tagok és csapat:

G.Szabó Hunor

Szőke Barna

Boros Levente

Hock Ernő

Menyhei Ádám

Weil András

Zsoldos Krisztina

 

 

 

www.thequalitons.com

facebook.com/thequalitons

 

 

Kurátori méltatás


"A Qualitons zenekar olyan zenei minőséget képvisel, amivel bátran léphet nemzetközi szintérre és kétséget kizárólag megállja a helyét. Pontosan ez történt az elmúlt évben, amikor egy világhírű, Seattle-i (USA) rádióműsorban léptek fel. A legőszintébben gondolom, hogy mind a külföldre kommunikált országimázsnak, mind a saját magunkról alkotott véleményünknek is jót tett a banda nemzetközi sikere!"

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!