Velünk történt

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT – ÉRTÜNK, VELÜNK

May 1, 2021

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) több, mint 70 éve látja el a feladatát jelenleg 8500 mentődolgozóval az ország 255 mentőállomásán. Országos mentési és sürgős betegszállítási kötelezettségének megfelelve a nap huszonnégy órájában teljesíti szolgálatát. Az 2020-as évben a vírushelyzet okozta megváltozott körülmények markánsan felülírták az OMSZ eddigi működési modelljét, de ezt ők a lehető legnagyobb profizmussal és alázattal adaptálták minimális idő alatt, mindezt pozitív attitűd mellett.

Tovább Olvasok

ÓFÖLDEÁKI ERŐDTEMPLOM, AZ ALFÖLD EGYIK LEGJOBBAN ŐRZÖTT TITKA

May 1, 2021

Az óföldeáki erődtemplom a magyar Alföld egyik legjobban őrzött titka. A Mátyás uralkodása idején, gótikus stílusban emelt templom egyben vizesárokkal körülvett erődítmény, amit kis hídon lehet megközelíteni és tornyából egészen Szegedig ellátni. 2020-ban tetőtől talpig megújult, így a következő generációk is megismerhetik.

Interjú Simonné Sinkó Erika, Óföldeák polgármesterévelTovább Olvasok

KIKAPCS. ALAPÍTVÁNY – A KÖZÖSSÉG ÉLMÉNY

May 1, 2021

A KIKAPCS. Alapítvány küldetése, hogy kedvezményes kikapcsolódást és közösséget biztosítson olyan családok számára, akik sajátos nevelési igényű (SNI) gyermeket nevelnek. Az Alapítvány célul tűzte ki, hogy ezen családok életminőségének javításán keresztül járulnak hozzá egy szebb világhoz. Amíg 2019-ben 20 családdal indították el a KIKAPCS. Közösséget, 2020-ra már több mint 50 családnak biztosítottak közösséget és szállodai nyaralást, szakmai programmal egybekötve. Céljuk, hogy 2021-től stabilan 100 családnak tudjanak segíteni.Tovább Olvasok