Velünk történt

’TANULOM MAGAM’ YOUTUBE-CSATORNA – AZ IZGALMAS OKTATÁS ESZKÖZE

May 1, 2021

A „Tanulom Magam” Youtube-csatornát Dóczi Attila indította el 2016-ban azzal a céllal, hogy szórakoztatóan edukatív és edukatívan szórakoztató videókat készítsen. Küldetésének tekinti megszerettetni az emberekkel a tanulást, az új ismeretek elsajátítását, továbbá fontosnak tartja lebontani azokat a tabukat, amik erősen élnek a társadalomban. Videóival szeretné újraéleszteni az emberekben azt az ösztönös kíváncsiságot, amellyel a gyermekek fordulnak önmaguk, a környezetük és az egész világ felé.

Dóczi Attilával beszélgettünk a minőségi youtube tartalmakról, az internet szerepéről az oktatásban és nem utolsósorban a Highlights of Hungary jelöltségről.Tovább Olvasok

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT – ÉRTÜNK, VELÜNK

May 1, 2021

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) több, mint 70 éve látja el a feladatát jelenleg 8500 mentődolgozóval az ország 255 mentőállomásán. Országos mentési és sürgős betegszállítási kötelezettségének megfelelve a nap huszonnégy órájában teljesíti szolgálatát. Az 2020-as évben a vírushelyzet okozta megváltozott körülmények markánsan felülírták az OMSZ eddigi működési modelljét, de ezt ők a lehető legnagyobb profizmussal és alázattal adaptálták minimális idő alatt, mindezt pozitív attitűd mellett.

Tovább Olvasok

ÓFÖLDEÁKI ERŐDTEMPLOM, AZ ALFÖLD EGYIK LEGJOBBAN ŐRZÖTT TITKA

May 1, 2021

Az óföldeáki erődtemplom a magyar Alföld egyik legjobban őrzött titka. A Mátyás uralkodása idején, gótikus stílusban emelt templom egyben vizesárokkal körülvett erődítmény, amit kis hídon lehet megközelíteni és tornyából egészen Szegedig ellátni. 2020-ban tetőtől talpig megújult, így a következő generációk is megismerhetik.

Interjú Simonné Sinkó Erika, Óföldeák polgármesterévelTovább Olvasok