Velünk történt

KIKAPCS. ALAPÍTVÁNY – A KÖZÖSSÉG ÉLMÉNY

May 1, 2021

A KIKAPCS. Alapítvány küldetése, hogy kedvezményes kikapcsolódást és közösséget biztosítson olyan családok számára, akik sajátos nevelési igényű (SNI) gyermeket nevelnek. Az Alapítvány célul tűzte ki, hogy ezen családok életminőségének javításán keresztül járulnak hozzá egy szebb világhoz. Amíg 2019-ben 20 családdal indították el a KIKAPCS. Közösséget, 2020-ra már több mint 50 családnak biztosítottak közösséget és szállodai nyaralást, szakmai programmal egybekötve. Céljuk, hogy 2021-től stabilan 100 családnak tudjanak segíteni.Tovább Olvasok

HARD BODY HANG – JÁTSZÓTÉR MINDENKINEK

May 1, 2021

A HardBodyHang brand mögött álló H3hungary Kft. saját testsúlyos sportgyakorlatok végzésére alkalmas eszközöket előállító vállalkozás. Küldetése a város sportjellegű használata, a beltéri sportok kültéri alternatíváinak fejlesztése. Termékeiket minden esetben versenyzők bevonásával készítik, így az eszközök a hivatalos szabványok mellett sportszakmai szempontból is megállják a helyüket. Edzőparkjaikkal Budapesten, és országszerte is számos helyen lehet találkozhatunk, a cég azonban főleg exportra gyárt: termékeinek 90 százalékát külföldön értékesíti, összesen mintegy 350 projektet valósítottak meg eddig. A minden évben meghirdetett Magyar Formatervezési Díjat (MFD) ZIGZAG boulder elnevezésű fejlesztésükkel nyerték el, amely egy olyan moduláris mászófal rendszer, ami lehetőséget nyújt a sziklákhoz hasonló geometriák építésére.

A Hard Body Hang alapítóival, Csepregi Szabolccsal és Erdélyi Tamással beszélgettünk.Tovább Olvasok

GULÁCSI ERIKA, SZALATNAK POLGÁRMESTERE

May 1, 2021

Gulácsi Erika civilben vidékfejlesztő agrármérnök, aki több, mint tíz éve hagyta maga mögött a nagyvárosi életet és költözött a Baranya megyei zsákfaluba, Szalatnakra, amelynek 2019 ősz óta ő a polgármestere. Küldetésének érzi a szegény családok felkarolását a térségben, ezért olyan programokat indított közfoglalkoztatottak részére, amelyek azon túl, hogy értékteremtőek a helyi közösség számára, plusz bevételhez is juttatják az ott élőket. Erika az idei Highlights of Hungary évadban Törőcsik Franciska színművész/ Highlights nagykövet jelöltjeként vett részt, és tevékenységéért nagyköveti különdíjban részesült, ami az elismerésen túl idén 2.000.000 Ft pénzjutalommal is járt.

Tovább Olvasok